Biografie

Van kunst mag ik leven. Drie aspecten van kunst houden mij aangenaam bezig: het lesgeven in kunstvakken, het genieten van kunstuitingen en het maken van twee - en driedimensionale producten.

Binnen het Agnietencollege ben ik sinds 1982 als docent Kunstvakken verbonden aan de locatie Carolus Clusius, een school voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Zwolle. Ernaar zoeken en ontdekken wat kunst voor jonge mensen kan betekenen, is voor mij steeds een uitdaging waaraan ik veel plezier beleef.

Van kunst kan ik enorm genieten, vooral kunst in de stedelijke agglomeratie inspireert mij. Een stad met de daarbij behorende culturele manifestaties fascineert mij, is voor mij een ideaal reisdoel.

Mijn voorkeur gaat uit naar het bezig zijn met materiaal op een ambachtelijke manier. Mijn doel is iets te laten ontstaan waarbij ik iets prijs geef van mijzelf. Als iemand anders dat dan ook nog mooi vindt, geeft dat een extra stimulans om creatieve producten te maken. Organisaties op non-profitbasis heb ik wel eens een plezier kunnen doen met mijn producten, zoals wandreliŰfs, logo’s, plaquettes, affiches en keramische producten. Een uitdaging vormde het draaien van 60 keramische schalen, die bedoeld waren als relatiegeschenk van een Zwols Stedenbouwkundig Bureau. Momenteel zijn mijn favoriete bezigheden pottenbakken, fotograferen en modeltekenen.

Mijn opleiding en werkzaamheden. LTS elektrotechniek: 1964-1966: MTS elektrotechniek: 1966 –1972. Tijdens mijn werkzaamheden als elektrotechnisch tekenaar avondopleidingen, waaronder M.O. A – volgde ik Handenarbeid aan het Creativiteitscentrum te Weurt in 1973 – 1974. Vervolgens de Nieuwe Lerarenopleiding Ubbo Emmius tekenen/handvaardigheid 2e graad te Leeuwarden, van 1974 tot 1979. Hierna de Academie Minerva, opleiding Kunstonderwijs, handvaardigheid en kunstgeschiedenis 1e graad van 1979 tot 1981. Van 1981 tot 1982 docent technisch tekenen, creatief tekenen en handenarbeid Chr. Technische School te Amersfoort. Van 1982 tot 1983 docent handenarbeid aan "de Heertganck"te Heerde en het Carolus Clusius College te Zwolle. Van 1982 tot heden docent kunstvakken Culturele en KunstzinnigeVorming1, CKV 2, CKV 3 Beeldend en kunstco÷rdinator aan het Agnietencollege, locatie Carolus Clusius te Zwolle.